Samenwerking verbeteren tussen Organisaties: Een Frisse Start na Veranderingen

Samenwerking verbeteren tussen Organisaties: Een Frisse Start na Veranderingen
Gepubliceerd op:
23/11/23

Als facilitator of begeleider van een team staan we vaak voor de uitdaging om teams te begeleiden die recentelijk grote veranderingen hebben doorgemaakt. Deze veranderingen kunnen variëren van nieuwe managers en processen tot een volledig herziene organisatiestructuur. Wij begeleiden teams dan met meerdere sessies, om samen te werken aan het team. Dit doen wij door dingen in de boven-, en onderstroom aan te pakken. We werken vaak aan de volgende elementen:

1. Herstel het Vertrouwen:

Veranderingen kunnen onzekerheid en wantrouwen binnen teams veroorzaken. Facilitatoren kunnen een veilige ruimte creëren waarin teamleden hun zorgen en angsten kunnen uiten. Dit helpt bij het herstellen van vertrouwen en het opbouwen van een sterke basis voor samenwerking.

2. Duidelijke Communicatie:

Een van de grootste uitdagingen na veranderingen is vaak een gebrek aan duidelijke communicatie. Facilitatoren kunnen helpen door heldere communicatielijnen te bevorderen en ervoor te zorgen dat alle teamleden op één lijn zitten met betrekking tot doelen en verwachtingen.

3. Teamontwikkeling:

Het is essentieel om te investeren in teamontwikkeling na veranderingen. Facilitatoren kunnen teambuildingactiviteiten organiseren die de samenwerking en het begrip tussen teamleden bevorderen. Maar ook kijken we naar teamontwikkelingsmodellen van Lencioni en Tuckman.

4. Aanpassing aan Verandering:

In de moderne zakenwereld is verandering de enige constante. Facilitatoren kunnen teams helpen om zich aan te passen aan voortdurende veranderingen door flexibiliteit en veerkracht te bevorderen.

Focus op Gemeenschappelijke Doelen:

Het is belangrijk om de aandacht van teams te richten op gemeenschappelijke doelen en resultaten. Facilitatoren kunnen workshops en sessies ontwerpen die teamleden helpen om zich te verenigen rond gedeelde doelstellingen, ondanks de recente veranderingen.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met ons privacy beleid, waarin we beloven zorgvuldig om te gaan met jouw persoonlijke gegevens. Daarnaast zullen we je mailbox niet overbelasten!
Inschirijving is gelukt!
Oeps er ging iets fout