Heidag organiseren, ook met activiteiten

Heidag organiseren, ook met activiteiten
Gepubliceerd op:
23/11/23

Heidag organiseren, ook met activiteiten | Thuis voor Teams

Het ene moment werken we vanuit huis, dan werken we in een kantoortuin of co-working space en misschien zelfs wel met een laptop op schoot vanuit de trein of een koffietentje! Tegenwoordig zijn er steeds meer teams en medewerkers verspreid over verschillende locaties, nationaal en internationaal. Toch blijft het belangrijk om elkaar zo nu en dan te ontmoeten in de vorm van een fysieke locatie en hoe fijn is dat om te doen op een inspirerende plek? Een heidag is het perfecte voorbeeld hiervan! Wij bieden teams unieke vergaderlocaties in Utrecht en De Bilt, speciaal ontworpen om jouw team een thuis te bieden en de vergadering tot een succes te maken. In deze blog bespreken we waarom een heidag waardevol kan zijn voor jouw team en hoe wij jou daarbij kunnen ondersteunen, op 1 van onze bijzondere locaties. 

Wat is een heidag?

Een heidag is een strategische pauze, weg van de dagelijkse werkzaamheden en bezigheden, waarin de medewerkers van een bepaald team samenkomen. Tijdens een heidag kan een team zich bijvoorbeeld focussen op teambuilding, een strategische planning samenstellen voor het aankomende jaar of om te werken aan hun professionele ontwikkeling. Het is een dag gevuld met activiteiten die de samenwerking versterken. Bij Thuis voor Teams hebben we de expertise om meer dan alleen een ruimte te bieden; we zorgen voor een fijne vergader ervaring. We hebben ook een netwerk van ervaren facilitatoren die jou kunnen helpen met het ontwikkelen en begeleiden van het inhoudelijke programma. 

5 voordelen van een heidag voor jouw team

  1. Versterken van de teamspirit: Een heidag brengt de verschillende medewerkers van een team samen, weg van de dagelijkse werkzaamheden, bezigheden en comfort zone, wat helpt om de onderlinge banden te versterken. Zo leren ze elkaar ook op een persoonlijk niveau kennen, in plaats van alleen op basis van de werk gerelateerde samenwerkingen. Dit kan leiden tot positieve ontwikkelingen voor de teamspirit, zoals een betere samenwerking en communicatie op de werkvloer.
  2. Bevorderen van creativiteit: Door iedereen even uit hun dagelijkse routine te halen en neer te zetten in een nieuwe, inspirerende omgeving kunnen nieuwe ideeën en creatieve oplossingen naar boven komen. Een verandering van omgeving kan de mentale blokkades die creativiteit en innovatie in de weg staan, doorbreken.
  3. Strategische focus: Heidagen bieden een uitgelezen kans om te focussen op langetermijnplanning en strategische doelen. Zonder de afleidingen van de dagelijkse ad hoc werkzaamheden en mailtjes, kunnen teams effectiever discussiëren en plannen maken voor de toekomst.
  4. Verbeteren van communicatie en samenwerking: Ook kan er gewerkt worden aan verschillende soft skills, zoals de communicatie, bijvoorbeeld door middel van gerichte oefeningen en open gesprekken. Dit soort activiteiten kan helpen om misverstanden te voorkomen en de algehele communicatie binnen het team te verbeteren. Onze facilitators helpen jullie graag met het organiseren van deze workshop. 
  5. Teambuilding: Last but not least kunnen heidagen ook worden ingezet als een reset voor teams die te maken hebben met conflicten of uitdagingen. Het is een tijd om eventuele problemen aan te pakken en te werken aan een positieve teamdynamiek. Dit helpt bij het bouwen van een sterkere, betrokken groep die beter in staat is om samen te werken aan gemeenschappelijke doelstellingen.

Locaties en faciliteiten

Onze locaties zijn meer dan alleen vergaderruimtes; ze zijn zorgvuldig uitgekozen en ingericht om aan al jullie behoeften te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle omgeving midden in de natuur of een moderne ruimte midden in de stad, wij hebben het allemaal. Elke locatie heeft namelijk zijn eigen unique selling points en beschikt daarnaast over verschillende basis faciliteiten zoals high-speed internet, moderne AV-apparatuur, lekkere koffie en lunch van lokale partners, een goed scherm én comfortabele zitgelegenheden, ook ideaal voor hybride heidagen. Zijn er specifieke faciliteiten nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Ook bieden wij de mogelijkheid om een facilitator in te huren, die zorgt voor afwisselende werkvormen en waardevolle output. Ons netwerk van facilitatoren heeft veel ervaring bij de begeleiding van teams in verandering, het uitdenken van een veranderstrategie, reorganisaties, samenwerkingsvraagstukken, leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering. Een facilitator ontzorgt en neemt een deel van de voorbereiding uit handen, zodat jullie als team kunnen focussen op de inhoud van de dag en aan het eind met concrete resultaten de deur uitstappen.

Heidag activiteiten

Ben je tijdens een heidag op zoek naar een leuke activiteit, vraag ons naar de leuke lokale en duurzame mogelijkheden in de buurt.

Heidag organiseren

Een vergadering of teamdag organiseren bij Thuis voor Teams is eenvoudig en stressloos. Ons online boekingssysteem toont realtime beschikbaarheid en geeft je de mogelijkheid om direct te boeken. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van jouw ideale vergaderruimte of locatie, compleet met alle gewenste extra's zoals catering of speciale apparatuur.

Meerdere teams hebben een dag bij ons doorgebracht, met succes! De ervaringen spreken voor zich, lees hieronder wat voorgaande teams vonden van onze locaties en faciliteiten, om zo jouw keuze nog beter te kunnen onderbouwen. 

Bekijk hier ervaringen bij Thuis voor Teams

Ben je enthousiast geworden over onze locaties?

Boek dan snel en gemakkelijk een ruimte online en dan zien we je binnenkort graag in Utrecht of De Bilt! Ontdek zelf waarom wij de beste keuze zijn voor een inspirerende en productieve dag.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met ons privacy beleid, waarin we beloven zorgvuldig om te gaan met jouw persoonlijke gegevens. Daarnaast zullen we je mailbox niet overbelasten!
Inschirijving is gelukt!
Oeps er ging iets fout